Welkom

Welkom op onze nieuwe website! Even voorstellen!

i

Gepubliceerd: 27 augustus, 2017

Wij, Olmo en Floor leerden elkaar kennen in 2008 en besloten na een aantal projecten samen te hebben uitgevoerd Visionary Concepts op te richten. Destijds werkten we beide als Blikopener in het Stedelijk, een plek waar veel voor ons begon.

Sommige weken waren we bijna dagelijks in het Stedelijk te vinden. Onze vriendschap vormde zich tijdens tentoonstellingen van Mike Kelley en Malevich en in 2014 hadden we de eer om aan de Stedelijk Mood App te werken, wat de eerste audiotour zou worden waar we samen aan werkten. Ondertussen werden we graag geziene gast docenten op de HKU, waar we twee jaar achter elkaar tijdens het seminar Kijken naar kunst met eerstejaars studenten in gesprek gingen over op welke manieren je naar kunst kunt kijken.

 

 

Inmiddels is het 2017 en hebben we meerdere projecten binnen de culturele sector en het onderwijs achter de rug. Zo hebben we o.a. met veel plezier gewerkt aan audiotours. In opdracht van izi.TRAVEL schreven we alternatieve tours in het Rijksmuseum en voor Arrano B.V. maakten we een familiezoektocht aan de hand van kunstwerken van René Magritte in de Belgische kustplaats Knokke-Heist. Interessant aan deze familiezoektocht is de connectie met lokale ondernemers. We zijn met verschillende ondernemers in gesprek gegaan om Magritte gerelateerde objecten in de etalage te plaatsen. Tijdens de opdrachten waarbij de deelnemers op zoek gaan naar de pijp, bolhoed of appel van Magritte krijgen ze achtergrondinformatie over waarom deze objecten zo belangrijk voor hem waren en wat de kunsthistorische betekenis is. Zo hebben de deelnemers plezier terwijl ze leren, iets waar wij veel waarde aan hechten!

 

Bekijk de tour via deze link!